Kas tu esi?

Ar tikrai? Ar įmanoma atsakyti į šį klausimą naudojant žodžius?

Kas tu esi? Daktaras? Studentas? Prezidentas? Idiotas? Liemenėlių atseginėjimo meistras? Dantų krapštukų kolekcionuotojas? Tai tik nurodo tai, kuo tu užsiimi.

Atsakysi pasakydamas savo vardą? Taip, tavo toks vardas, bet tu nesi tavo vardas. Aš neklausiu kaip tu save vadini? Aš klausiu kas tu esi?

Žmogus? Kas yra žmogus?

16 Comments Kas tu esi?

  1. Oni

    Sako, atsakymo reikia ieškoti klausime. Klausimas skamba: „Kas tu esi?” O aš atsakau: aš esu, tiesiog esu. Turiu pabrėžti, kad „esu” per niekur nesikerta su „egzistuoju”. Arba aš šiaip tamsuolė. Bet esu. Be be be.

  2. Viktorija

    Galiu atsakyti į daugelį klausimų, bet tik ne į šitą, nes… Nes nežinau kas esu… Dar nežinau, o kartais ir žinoti nenoriu..Hm..

  3. Pingback: Vilnius. Bendras apibendrinimas bendratimi

  4. Jurcik

    Klausimas „kas aš esu?” be abejo sudėtingas. Tačiau galima užduoti daug kitų ir dar sudėtingesnių klausimų pavyzdžiui „kodėl aš čia esu?” „kas bus kai manęs nebeliks?”
    Ar verta bandyti atsakyti į juos?
    Kartais stengiuosi save pažinti ir nors truputį suprasti. Tačiau nenustebsite, man neišeina. Tikiu kad ir Jums neišeina. Nors daug ką pažinau savyje, tačiau įsitikinu, kad svarbiausia tai ko dar nežinau…

  5. Still

    „Kas aš esu” toks pat klausimas, kaip ir „ko aš dabar noriu”. Viskas priklauso nuo situacijos ir nusiteikimo. Na žinoma, ir nuo išsilavinimo, moralės lygio. Gali atsakyti arba labai išsamiai ir apskritai daug pasakyti, arba išvis nieko nepasakyti.

  6. Kajitoku

    aš esu žmogus,tokia butybė kurią sukūrė Dievas, kuri egzistuoja,kuri masto,kuri turi siela,kuri jaučia ,o žmogus tai kas esame mes….taip lengviausia atsakyt į šį klaisimą,aš esu tiesiog aš o mes buname labai įvairūs čia jau prasideda savybės…:)ir vis delto galiausiai pati susimaišiau bandydama atsakyti į šį klausimą,geriau nesukime sau galvos kas esame mes ,kam to reikia svarbu kad esame,manau mes visi jaučiame kas esame mes ..ir tą labai sunku užrašyti… svarbu kokie mes esame ar pikti ar linksmi,egoistai ar sjp geri žmonės kurie stengiasi kitiem padėti .Skleiskime gėrį o blogį sunaikinkim pirmiausia savo sirdyje,o toliau visur…

  7. MIDEX

    Aš manau, kad į šį klausimą būtų lengviau atsakyti po to…
    Kuo aš buvau…

  8. Pingback: Kūrimas ir evoliucija

  9. Inga

    Visai nesvarbu atsakynėti į šį klausimą „kas aš esu”, „kodėl esu” ir panašiai… Svarbu kad apskritai esu ir kad galiu kažką padaryti… Mes gyvename tam kad suprastume kas mes esame.. ir jeigu šis klausimas butu toks paprastas tai ar butu prasmė gyventi, jei kiekvienas viską žinotume.

  10. Nutrenktoji

    Šis klausimas sudėtingas. Bet,manau, būtent galimybė kadanors į jį atsakyti ir daro gyvenimą įdomu. Žinant, kad atsakymas kažkur yra norisi jo ieškoti. Mes ieškome ir net nepastebime, kaip prabėga mums skirtas laikas. Nepavyko vienam, pavyks kitam.

    p.s. jetau, kiek proto man suteikė žalioji arbatėlė ;DD.

  11. Bastunas

    O aš į šį klausimą negaliu atsakyti.. Atrodo, kad esu labiausiai pasimetęs žmogus pasaulyje..

  12. Raimondas

    Žmogus… Manau tai klaidingas terminas labiau tinka intelektualus individas. Mes tik kirminai žemės purve net nežinantys ko norime, atsiprašau jei ką įžeidžiau,bet tokia yra tiesa. Man yra gaila tų kurie net nesistengia suvokti kas jie yra iš tikro,ir kodėl jie čia yra nes mano manymu žinojimas išlaisvina. Kas aš esu? Aš toks pat kirminas žemės purve ieškantis į labai daug klausimų labai daug atsakymu. Kuriuos per visa savo gyvenimą teks ieškoti kartu su patirtimi. Tai kas aš esu, apie tą, kuris mąsto, jaučia ir veikia, yra kažkas, ką mes turime atrasti patys savo viduje, kad galėtume įgyti didžių žinių. Ir manau jog kiek vienas turi pažvelgti daug giliau nei giliai į save patį kad suprastu kas aš esu ?…

  13. Ramzis

    Tik pasinėrus į gilią meditaciją ir visiškai nuraminus protą galima suprasti „Kas aš esu”. Ir tai tik po kurio laiko.

Komentuoti

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.