Populiariausi Lietuvos blogai. TOP7

Jau senai savęs ir kitų klausiu apie ką aš čia rašau. Atsakymo vis negaunu. Todėl bandysiu kitiems pasakyti apie ką jie rašo. Ir gal nuo to bus aiškiau ir man, ir jiems ir visiems. (Čia aš apie lietuvišką blogsferą). Panagrinėsiu ir gal truputį pakritikuosiu populiariausius Lietuvos blogus. Apie juos galima rašyti labai daug, bet čia nagrinėju tik tai ar šie blogai laikosi kokios nors pagrindinės savo temos ar ne:

1. Nežinau.lt – pats didžiausias ir populiariausias blogas Lietuviškojo interneto virtualiojoje šalyje. Pagrindinė tema: internetas. Rašo dažnai, daug ir išsamiai. Seka įvykius Lietuvos blogsferoje ir veda jų apžvalgą, piešia komiksus, kartais rašo trumpai drūtai, o kartais įdeda tai kas jam tiesiog patinka. Šiaip viskas gerai, bet yra per daug mėtymosi. Stengiamasi per daug apimti. Juk negalima rašyti apie viską. Šiame bloge yra keli autoriai. Žinoma aktyviausias čia yra vienastoks. Jis ir rašo labiausiai į temą. Kiti autoriai irgi rašo gerai, bet gal jiems vertėtų kurti atskirus blogus?

2. Žudykreklamą.lt Arnoldas – reklamos mylėtojas ir kritikas, dirbantis toje srityje. Pirmosios blogerių konferencijos organizatorius. Pagrindinė blogo tema – reklamos kritika. Rašo apie vykusias ir nevykusias reklamas. Taip pat veda „savaitgalio topo5” rubriką. Blogas labai teminis.

3. Qemm 2007-iais metais išrinktas geriausiu blogu. Rašo daugiausiai apie tai kas jį nervina ir nepatinka, ir truputį apie tai ką jis mėgsta ir jam patinka. Daugiausiai asmeniniai dalykai, bet būna ir šio to naudingo. Turi savo rašymo stilių. Juo ir rašo.

4. WEB2.0 „Interneto tendencijų analizė” Gera antraštė. Pagrindinės temos WEB2.0 ir onlaininis programavimas. Jau daugiau kaip mėnesis, kai neatsinaujina.

5. Dievų Žiniasklaida Tik dabar supratau, kad nesu užsiprenumeravęs jo RSS. Labiausiai šį blogą žinau iš akcijos už Estiją. Rašo apie tai ką rašo žiniasklaida ir apie pačią žiniasklaidą. Jo žodžiais tariant: „ne tik apie žiniasklaidą, jos turinį, bet ir apie tai, kas dažniausiai su ja susiję – politika ir verslas.”

6. Pixel.lt Apie onlaininį programavimą ir kitokius kompiuterizmus. Daugiau nieko negaliu pasakyti, nes neskaitau.

7. Internetas_LT Apie naujus, didelius projektus Lietuvos internete. Veda lankomiausių mėnesio puslapių rubriką. Labai teminis blogas. Visiškai nesimėto į šalis. Vieną kartą netgi ragino kurti naujus projektus ir nesnausti, nes jis neturi apie ką rašyti.

1 komentaras

  1. Pingback: Blogorama #235 : nežinau.lt

  2. Aurimas Gudas

    O kaip būtų tiksliau. Taip parašiau, nes rašai maždaug tą patį ką ir laikraščiai. Bet rašai ir apie pačius laikraščius.

  3. Pingback: TopRSS.lt blogas » Blog Archive » Kas kalba apie TopRSS.lt ?

  4. Nedas

    Ar tikrai galima teigti, jog tokie blog puslapių reitingai yra objektyvūs?
    Pvz, ką man daryti, jog mano puslapis būtų irgi reitinguojamas?

  5. Aurimas Gudas

    Taip, jie objektyvūs. Jei ir turi nori pasimatuoti eik į blogologas.lt ir apačioje įvesk savo feedburner blogid.

  6. Edvardas Galvanauskas

    Kaip pradedantis tinklarastininkas semiuosi patirties. Turiu proga pasimokyti is labiau patyrusiu blogeriu. Noriu isgirsti kuo daugiau nuomoniu apie politiko bloga.

Komentuoti

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.