Sunkumai ir lengvumai

Nėra tokių dalykų kaip sunku ar lengva. Juos sukuria mūsų mąstymas. Ar sunku pradėti pokalbį, ar sunku išmokti gaminti, ar sunku išmokti skaičiuoti, kalbėti užsienio kalba, ar sunku įstoti į universitetą? Jei galvosi, kad sunku – bus sunku, jei galvosi, kad lengva – bus lengva. Viskas labai paprasta. Nekurk sau kliūčių ir viską pasieksi.

ZEN pamokslas.

Vienas žmogus zen mokytojo paklausė ar zen yra sunku. Šis atsakė: O taip. Zen yra labai sunku. Tai tarsi bandyti numušti mėnulį su lazda.

Paskui žmogus tą patį klausimą uždavė kitam meistrui. Šis atsakė: Ne, tai labai lengva. Tai tarsi paliesti savo nosį prausiantis veidą.

Žmogus uždavė klausimą ir trečiam meistrui. Jo atsakymas buvo toks: Zen yra nei sunku, nei lengva.

Komentarų: 8 Sunkumai ir lengvumai

  1. Aurimas Gudas

    Sveikinu visus su papildoma metų diena, kuri būna tik kartą per ketverius metus. Džiaugiuosi, kad „išpuolė“ šiandien parašyti, nes buvau susiplanavęs rašyti kas antrą dieną. Matai koks šachmatinis kalendorius?

  2. PinkCity

    Jei kažko negali pakeisti – keisk požiūrį. Ši nuostata man tokia natūrali, taip suaugusi su mano mintimis. Kai kažkada ištariau jį garsiai, viena kolegė, pasirodo, išgirdo tai pirmą kartą – ir taip žaviai nusistebėjo: bet gal ir tikrai Tavo tiesa?.. :)

  3. KaVeikti.lt

    O net rašymo kalendoriuką turi? Man tai dažniausiai rašosi neplanuotai :)
    O apie požiūrį- labai taikliai!

  4. scania

    Kiek prisimenu, tai kuo paprastenis patarimas, tuo sunkiau juo pasinaudoti :)

  5. margariux

    filme „the secret” ir sako tą patį.. knygose „vienuolis, kuris pardavė ferrarį” irgi kalbama apie minčių galią.. ir aš galiu pasakyti vieną, atsargiai su norais, nes jie gali išsipildyti.. bet bet kokiu atveju ne visada viskas nuo mūsų priklauso..

  6. Pingback: Kelkis anksti

  7. Antaris

    Kelkis tada anksti,kada tau la-
    biausiai to reikia.

Komentuoti

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.